Surface Pro

Update 9-9-2015
Nav deze blog veel reacties ontvangen, bedankt daarvoor!
Diverse klanten reageerden als volgt :
"wij hebben de i5 versie, de volgende versie wordt toch de zwaarste versie (i7), in de praktijk gebruik je hem echt als laptop"
De opvolger, de pro 4 komt naar alle waarschijnlijkheid in oktober van dit jaar uit...."
"Prima windows PC, Ideaal voor op reis!, maar neem dan wel een bluetooth muis ipv een usb muis"

We komen ze steeds vaker tegen, de Microsoft Surface Tablets

Of beter gezegd, de Surface PRO 3. Deze Tablet draait gewoon Windows, u kunt er dus ieder willekeurig Windows programma op draaien en dus ook Komdex.

De Surface (Pro 3)  is een beetje verguisd. Microsoft wilde eerste de slag aan met de iPad. Wat ze vergaten is dat de iPad een aparte categorie is. De marketing van Microsoft faalde dan ook om de iPad van haar troon te stoten. Daarna vielen ze de Macbook Air aan, volgens vele de beste (kleine) laptop ooit. Ook die aanval mislukte (de iPad en de Macbook Air zijn zeer succesvolle machines).

Met de komst van een nieuwe Microsoft baas, waait er echter een nieuwe wind: "we gaan gewoon uit van onze eigen kracht: Windows!". De Surface Pro 3 is eigenlijk ook gewoon een Categorie op zich. Namkelijk een zakelijke Windows tablet die prima instaat is om je Windows Laptop te vervangen. Als je er zo naar kijkt en het apparaat om die reden aanschaft dan koop je een prima apparaat.

Komdex Surface pro

Het is vertrouwd. Usb poorten, dus gewoon een muis aansluiten. En natuurlijk gewoon uw eigen software draaien. En laten we eerlijk zijn, CAD, CAM, ERP zijn nu eenmaal niet echt makkelijke applicaties om met je vinger te bedienen op je touchscreen.

Van de week was het weer eens zover, ik kwam een Surface in het 'Wild' tegen bij een klant. Tijd voor korte review:

  • Werkt dat ding een beetje, Hans? ja, ideaal, klein, Windows en toch ook een tablet (touchcreen) als je wilt browsen.
  • Draait komdex er een beetje op? Ja, alle windows programma's draaien er op.
  • Kun je makkelijk zaken wijzigen, aanmaken etc? Ja, maar dat komt vooral doordat je er gewoon een muis op kunt aansluiten (ja natuurlijk, het is geen iPad!)
  • Nog Tips?, Ja, koop geen kloon, maar ga gewoon voor de originele Microsoft tablet. Is duurder maar stukken beter (uit eigen ervaring..)

Na 5 minuten met de surface gespeeld te hebben, was ik eigenlijk wel 'verkocht'. Wellicht belangrijker, alle Komdex klanten die ik gesproken heb en zo'n Surface Pro 3 hebben zijn er meer dan blij mee! Bent u toe aan een nieuwe Laptop? De surface Pro 3 is dan zeker het overwegen waard!

Komdex, juli 2015

Rob de Haas

Logo Komdex Bedrijfssoftware voor het MKB

Komdex Software Ontwikkeling BV
Arnoudstraat 13
2182 DZ Hillegom

+31 252 68 29 18
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.